Menestys,  Menestystarinat,  Vierailevat kirjoittajat,  Yleinen

Riitan tarina – sydämen asialla: siivousta ja läsnäoloa

 

“Unelmia, rohkeutta ja hyvällä asenteella eteenpäin, yhdessä. Yksin ei tarvitse olla.” 

Siivouksen parissa vuosia työskennellyt Riitta, reilu 60, haluaa auttaa ikäihmisiä siivouspalvelun lisäksi tarjoamalla aitoa läsnäoloa.

Riitta huomasi siivoojan työssään sen, että tarve tavalliselle yhdessä ololle on suuri. Jutustelulle, ulkoilulle ja yhteiseen ajan viettoon.

Ihmisläheisyyden ja toisten auttamisen ollessa Riitalle prioriteetti, syntyi ajatus yrittäjäksi ryhtymisestä. Nyt kun yrittäjän tutkinto on suoritettu, on Riitalla seuraavaksi edessä oman yrityksen pyörittäminen. Tämä on Riitan tarina.

 

Riitan tarina ja matka kohti yrittäjyyttä

riitan tarina

 

 

“Olen Riitta Visanko, reilut 60 vuotta. Ihmisläheisyys on minulle todellatärkeää ja haluan erityisesti auttaa varttuneempia kansalaisia, joilla onliikunta-rajoitteita. Haluan mahdollistaa yhdessä tekemisen.

 

Olen työskennellyt siivouksen parissa noin 15 vuotta eri työnantajien tehtävissä. Edellä mainituissa työtehtävissä huomasin sen, että varsinkin ikäihmisillä on tarve siivouspalvelujen lisäksi muullekin: ulkoilulle, jutustelulle ja  läsnäololle.

Silloin ajattelin, että jonain päivänä minä annan näille ihmisille sitä palvelua, jota he tarvitsevat, suurella sydämellä. Niinpä suuntasin kohti yrittäjän ammattia ja yrittäjyyttä.

Olen kokenut siivousalan tekijä ja ikäihmisten auttaminen on kaikkein lähinnä sydäntäni. Edesmennyt äitini sanoi aina, että “meidän suvussa yritetään tehdä aina sitkeästi töitä”. Äitinikin oli kodinavustaja ja luulen perineeni häneltä halun auttaa ikäihmisiä.

 

Kaikilla meillä täällä on oma unelma, haave. Rohkeasti vaan sitä kohti! 

 

Muiden yrittäjien toimintaa seuranneena niin somessa kuin muuallakin, päätin pitkän pohdinnan jälkeen aloittaa yrittäjäkoulutuksen. Tässä kohtaa oli muutama haaste ylitettävänä, mutta olin valmis näihin haasteisiin!

Aiempi ammattini on lastenhoitaja, mutta nyt haluan tukea ja auttaa vanhempia ja liikunta-rajoitteisia ihmisiä. Oman aikatauluni mukaan sen sijaan, että työnantaja siitä päättäisi.  Haasteita tulee varmasti vastaan matkani aikana, mutta olen enemmän kuin valmis niihin.

Minä luotan itseeni. Nyt kun yrittäjän tutkinto on suoritettu, haluan tuoda tulevan yritykseni esille tavalla tai toisella. Paljon olen mielestäni nähnyt ja kokenut ja parhaat kokemukset ovat vielä edessä!

 

Omana positiivisena ja energisenä itsenäni aion tehdä omasta elämästäni sellaisen, josta olen aina unelmoinut. Olen oman elämäni johtaja.

Minun unelmani on tukea ikäihmisiä. Kenenkään ei tarvitse olla yksin. Elämässä kuulu olla iloa, valoa, naurua ja yhdessä oloa.  Siispä perustin yrityksen, johon nivoutuu sekä siivous- että kotipalvelu: koti- ja siivousapua Sydämellä.”

-Riitta

riitan tarina

 

Sydämellisen Riitan tarinaa ja sen etenemistä voit seurata Instagramista tai Facebookista !

 

Tämä tarina on mielestäni mainio esimerkki siitä, kuinka suuri voima sisäisellä motivaatiolla on. On sydäntä lämmittävää lukea siitä, kuinka Riitta itsevarmasti menee tavoitettaan kohti, haasteita pelkäämättä. Se on minusta osoitus rohkeudesta ja vahvuudesta, josta moni meistä voisi ottaa oppia – inspiroitua. Kiitän Riittaa siitä, että sain julkaista tämän tarinan osoittamaan sen, että aina on oikea hetki tavoitella omia unelmia.

 

Onnea, tsemppiä ja menestystä Riitalle sekä kaikille lukijoille toivottaen,

Emppu Koo

 

Piditkö tästä inspiroivasta menestystarinasta? Lue lisää tarinoita täältä!

psst! Teksti on julkaistu 28.3.2020 ja päivitetty 29.7.2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *