Menestys,  Menestystarinat,  Vierailevat kirjoittajat

Heinin tarina – Kohtaamisia ja hyvää elämää kaikille

 

”Unelmieni maailma on sellainen, jossa jokaisella olisi joku.” – Heinin tarina

Kahden tytön äiti ja aloitteleva yrittäjä Heini, kohta 30, haluaa ihmiset pois kotoa pärjäämästä, ulos elämään.

Kotisiivousten parissa työskennellessään Heini kiinnitti erityistä huomiota siihen, että suuri määrä ihmisiä kaipasi ripeän siivousavun lisäksi jotain aivan muuta – nimittäin aitoja kohtaamisia toisen ihmisen kanssa.

Heinissä heräsi sisäinen palo tarjota pääsääntöisesti kotonaan oleskeleville ihmisille muutakin, kuin arjessa pärjäämistä: kokemuksia ja todellista kuulluksi tulemista, elämän makuista elämää. Tämä tarina kertoo Heinin matkasta kohti yrittäjyyttä.

 

Heinin tarina – matka kohti yrittäjyyttä
tarina

 

 

”Olen kahden ihanan tytön, Lounan ja Lyylin, kohta 30-vuotias äiti.

2019 tein kotisiivouksia ja huomasin, että on valtavasti ihmisiä, jotka toivoisivat ripeän siivousavun tilalta jotain aivan muuta.

Olisin itsekin mieluummin halunnut istua alas juttelemaan ja pitämään kädestä.

 

Samaan aikaan pyöri televisiossa Armanin Pohjantähden alla -jaksot, joissa kuvattiin kotona asuvia vanhuksia ja heidän päiviään. Monilla oli tuo sama tilanne, että heidän luonaan kävi ihmisiä auttamassa arjessa, mikä tietysti on todella tärkeää sekin, mutta ihmisellä on tarve tulla myös nähdyksi ja kuulluksi.

Tuo, että luona käy joku tekemässä asioita puolestasi, muistuttaa vain siitä kaikesta mihin sinä et itse enää kykene.

Minä haluan ihmiset pois kotoa pärjäämästä, ulos elämään. Haluan muistuttaa enemmän kaikesta siitä, mihin ihminen vielä pystyy. Tuli tunne, että tälle on tehtävä jotain eikä pelkkä asiasta puhuminen riitä.

 

“Tuli tunne, että tälle on tehtävä jotain.

Eikä pelkkä asiasta puhuminen riitä.”

 

Etsin netistä tietoa, koska alkaisi yrittäjäkoulutuksia ja missä. Irtisanouduin sen viikon perjantaina ja koulun penkillä istuin maanantaina. 5kk koulutuksen aikana mursin ensimmäistä kertaa jalkani ja jouduin toisesta vaivasta leikkaukseen, joten arkeni ja minä olimme suurimman osan ajasta täysin toisten ihmisten avun varassa.

Näen, että nuo asiat tapahtuivat minulle juuri oikeaan aikaan, jotta saisin lisää perspektiiviä elämään. Muistaisin, miten koska tahansa voi tapahtua mitä tahansa. Tuo kokemus vahvisti auttamisen haluani entisestään.

 

Oma äitini on aina tehnyt sitä mistä nauttii ja näyttänyt esimerkillään, että mihin tahansa pystyt, jos tarpeeksi haluat ja teet töitä sen eteen. Nyt kun olen itse äiti, haluan näyttää tytöilleni samaa esimerkkiä. Pelkkä paasaaminen aiheesta ”elä vähän!” ei riitä, minun täytyy elää itse oppieni tavoin.

Lisäksi kuulin toistuvasti vanhempien ihmisten suusta sitä, miten he miettivät aina, että sitten kun olen eläkkeellä niin teen tätä ja tuota. Ja miten sitä ollaan nyt tässä, muiden autettavana. He neuvoivat tekemään asioita nyt kun pystyt, ei ”sitten kun”. Olen aina itse ajatellut näin, mutta ulkopuoliselta kuultuna se herätteli eri tavalla.

Aiemmalta ammatiltani olen tarjoilija. Tarjoillessa olin aina se, joka jäi nojailemaan tiskiin ja kuuntelemaan  asiakkaiden tarinoita. Monesti työkaverit ihmettelivät tätä. He eivät ymmärtäneet, miten jaksan.

Rakastan ihmisiä, heidän tarinoitaan ja olen aidosti kiinnostunut jokaisesta. Minulle myöskin ohjattiin ”hankalat” asiakkaat ja olin otettu tästä haasteesta ja vastuusta. Nautin nähdä, miten asiakkaan mieliala muuttui hetki hetkeltä ja lopuksi he usein tulivat erikseen kiittelemään ja kertoivat, että sain heidän päivänsä muuttumaan paremmaksi.

 

“Elämä ei ole täällä sitä varten, että pärjäisimme päivästä toiseen, vaan jotta eläisimme.”

 

Unelmieni maailma on sellainen, jossa jokaisella olisi joku. Sekä ihminen että unelma. Ystävä, joka muistuttaa kauneudestasi ja pystyvyydestäsi, keskittää huomion pois heikkouksistasi, nostaa esiin vahvuutesi ja kääntää vastoinkäymiset mahdollisuuksiksi. Kannustaa unelmointiin ja on mukanatoteuttamassa niitä.

Haluan tuoda ihmisiä yhteen ja muistuttaa, miten tärkeää yhdessäolo on ja miten paljon saamme toisiltamme.

Tekisimme hauskoja juttuja porukassa, nauraisimme, kannustaisimme toisiamme ja muistaisimme, miten ainutlaatuisia olemme. Haluan, että elämässä hassutellaan ja hullutellaan, mutta otetaan vakavasti se, että jokaisen tulisi saada tuntea olonsa tärkeäksi ja tarpeelliseksi.

Nyt olen yrittäjän ammattitutkinnon suorittanut, hakenut starttirahaa ja saanut hyväksytyn päätöksen. Olen hakenut rahoitusta, suunnittelen nettisivujani ja jännitän tulevaa. Ei se ota jos ei anna. En tiedä, tuleeko tästä menestystarina vai ei, mutta olen päättänyt antaa itselleni armoa ja riittää, että yritän.”

-Heini

heinin tarina

menestys tarina

 

Ihanan Heinin tarinaa ja sen etenemistä voit seurata Instagramista ilovewe.fi !

 

Minusta Heinin tarina osoittaa sen, kuinka omaa sisäistä ääntä kuunnellessa voi syntyä jotakin aivan suurenmoista. Toivotan Heinille paljon onnea tuleviin koitoksiin ja kiitän lämpimästi siitä, että sain julkaista tämän hänen kirjoittamansa tarinan innoittamaan ja inspiroimaan muita unelmiensa tavoittelijoita.

 

Onnea, tsemppiä ja menestystä Heinille ja muille toivottaen,

Emppu Koo

 

psst! Lisää inspiroivia menestystarinoita löydät täältä!

Tarina julkaistu 15.3.2020, päivitetty 29.7.2020